Ο Δημήτρης Σουκαράς γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1995. Είναι κλασικός κιθαρίστας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Θεωρείται ένας από τους πιο βραβευμένους και υποσχόμενους μουσικούς της γενιάς του. Υπήρξε ο πρώτος σπουδαστής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου που ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε 3 χρόνια (αντί για 5 χρόνια) με βαθμό Άριστα, ενώ κατά την διάρκεια του σπουδών του στην Royal Academy of Music του Λονδίνου, του απομενεμηθήκε το βραβείο DipRAM (το υψηλότερο βραβείο της Royal Academy of Music) για εξαιρετική επίδοση στις σπουδές του.  Είναι απόφοιτος Master of Arts και Advanced Diploma της Royal Academy of Music, London, στην οποία και φοίτησε με ολική υποτροφία. Επίσης, έχει διαριθεί με Πρώτο Βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών στο διαγωνισμό υποτροφίας για σπουδές στο εξωτερικό.

 

Αυτή τη στιγμή είναι διδακτορικός φοιτητής στο University of Surrey με θέμα έρευνας “Ο ρόλος του εκτελεστή μέσα από τη δημιουργία νέων έργων για κιθάρα από μη-κιθαριστές συνθέτες”. Έχει δώσει σεμινάρια ως καλεσμένος καθηγητής σε πολλά φεστιβάλ κιθάρας καθώς και Ακαδημίες Μουσικής στην Ευρώπη μέσα από την δραστηριότητα του ως Eurostring Artist.  Έχει διακριθεί με περισσότερα από 20 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι Eurostring και D’Addario Artist, Yeoman της Musician’s Company, νικητής της Πλατφόρμας Νέων Καλλιτεχνών του IGF και νικητής του Stradivari Trust.

Ενδιαφέρεται να προάγει την Ελληνική Λόγια Μουσική.Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες (Θεόδωρος Αντωνίου, Φίλιππος Τσαλαχούρης, Πέτρος Κλαμπάνης, Ιάσονας Μαρούλης) για τη δημιουργία ενός album, το οποίο εκδόθηκε από την διεθνή διασκογραφική εταιρία NAXOS of America, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές σε εφημερίδες όπως “Η Καθημερινή”, “Το ΒΗΜΑ”, ̈Το Εθνος” κ.α. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Academica Ορχήστρα Αθηνών, Filarmonia Orchestra Campana, Ορχήστρα Δήμου Πατρέων, Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου, και την Αθηναική Μαντολινάτα. Έχει δώσει σόλο ρεσιτάλ στο King's Place (Λονδίνο), Musikverein (Βιέννη), Θέατρο Θερβάντες (Λονδίνο) και έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και το BBC radio 3.